Binnen Activiteiten

Brauhaus

Het Willinger bier wordt op traditionele wijze gebrouwen,het weigeratesudwerk. Dit is een open gisting in een roestvrij stalen bad onder lange koele omstandigheden. Op deze manier worden het donkere en het lichtere Willinger Pils gebrouwen. Na een rondleiding in de brouwerij kunt u de biertjes gaan proeven in een sfeervolle bar of buiten in het zonnetje.

 

Leisteenmijn

Aan de voet van de Iberg, direkt aan de rand van Willingen, werd meer dan 100 jaar lang leisteen ingewonnen. In de voormalige mijn, der “Grube Christine”, liggen vier kolossale leisteenbanken van 2 tot 20 m dikte. Deze hebben zich in een periode van ca. 350 tot 400 miljoen jaren ontwikkeld. Bezoekers zien hier de meer dan 800 jarige geschiedenis van de winning van het rode ijzererts. Mineralen- en Fossielenverzamelingen bevinden zich in het ernaast gelegen museum.

 

Curioseum

Op 1500 vierkante meter vinden we allerlei vreemde uitstallingen. Deze bestaan uit zeer aparte voertuigen o.a. trekkers,oude auto’s,een vliegtuig en model schepen. Verder liggen er gevonden voorwerpen uit de haven van Hamburg en piranhas uit de Amazone. Voor de wintersport liefhebber zijn er nog oude gebruiksvoor werpen. Beetje gek af en toe, maar leuk voor iedereen. Op de website van het Curioseum vind u meer informatie.

 

Korbacher kolum

De Korbacher kolumn is een van de zeldzaamste afzettingen Hij werd ontdekt in het begin van de jaren 1960 door dr. Jens Kulick, die als geoloog d.m.v. bodemonderzoek de vondsten in kaart bracht. Hij vond in eerste instantie de botten en resten van Pleistocene zoogdieren. Deze fauna is samengesteld uit verschillende geslachten en soorten reptielen. De belangrijkste fossielen laat de schakel zien tussen de oorspronkele voorouders van de reptielen, de dinausariers en zoogdieren. Op Korbacher Spalte vind u meer informatie.