Buiten Activiteiten

Mountain bike

Achter het v.v.v. in Willingen is een mountain bike parcourse aangelegd,met een lengte van 350 meter en een hoogteverschil van 20 meter.Daar kunt u verschillende springen en behendigheids oefeningen doen. Aan de voet van de Ettelsberg, bij het Wildpark, is er een professioneel cross parcour uitgezet.

 

Midgetgolf

Er ligt een adventure golfbaan bij het viaduct in Willingen. Dit is de meest uitgebreide midget golf baan in heel Sauerland. Veel plezier voor het hele gezin op een baan van totaal 16 holes. Men krijgt hier een totaal nieuwe kijk op het gebied van Midget golf.

 

Uplandsteig

Ons huis ligt aan deze wandelroute. De Uplandsteig is een uitdagende wandelpad van 64 km lengte. De topografie van het landschap suggereert, dat we te maken krijgen met enkele steile beklimmingen en afdalingen ,maar deze vinden we vooral in de eerste kilometers. We lopen door gemengd bos, beukenbos, veld gangen, weilanden, moerassen en hoge heide velden. Wat een prachtige vergezichten. Je kunt het niet beschrijven, je moet het zelf ervaren. De wandelkaart is in het huis aanwezig. Bij de v.v.v kunt u ook een kaart kopen speciaal gericht op wandelingen met kleine kinderen of mensen die geen lange wandelingen kunnen maken.

 

Sommerrodelbahn Willingen

Elk jaar opnieuw komen er veel bezoekers om van deze 700 meter lange rodelbaan te genieten. Met 11 bochten en 3 jumps is dit een van de leukste rodelbanen in het Sauerland. U wordt omhoog gebracht door middel van een al aanwezige ski lift. Zo kunt u ook genieten van het prachtige uitzicht. Op Sommerrodelbahn Willingen vind u meer informatie.

 

Golf

Bij de Edersee, op 15 km. van het vakantiehuis, ligt Golfclub Waldeck. Het is een 27-holes baan met een oppervlakte van 98 hectare. Dit biedt spelers van alle niveaus een gevarieerd en aantrekkelijk spel. Er zijn 9 holes zonder lidmaatschap en vaardigheids bewijs toegankelijk.

 

Ijs Sporthal

In Willingen zowel zomer’s als in de winter biedt de 30x 60 m grote ijsbaan afwisselende ijspret. Schaatsen en schaatshulpmiddelen voor kinderen zijn te huur.