Zomer activiteiten

Boom Kroonpad

Het Boom Kroonpad is direct aan de zuidoever van de Edersee gelegen in het nationalpark Kellerwald. Men kan hier genieten van schitterende uitzichten. De TreeTopWalk is ontworpen voor alle leeftijdsgroepen. Ouders met kinderwagens en zelfs mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kunnen het 250m lange pad tussen de bomen door eenvoudig en veilig gebruiken.
Het is dicht in de buurt van het wildpark en er zijn combitickets tegen gunstigere prijzen verkrijgbaar. Openingstijden van april tot eind oktober dagelijks van 10.00-19.00 uur. Van november tot en met maart in de weekenden en in de vakantie periode van 12.00 uur tot 16 uur.

 

Diemelsee

Bij de Diemelsee zijn tal van activiteiten te doen,zoals vissen of waterfietsen. Er zijn vele restaurantjes voor een hapje of een drankje. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het zonnetje. De Diemelsee ligt op nog geen 10 min. rijden van het chalet.

 

Rondvaart Edersee

Maak het u naar uw zin op de comfortabele schepen van de Diemel en Edersee. De grote en de kleine kapiteins onder ons zullen niet alleen enthousiast zijn, maar genieten ook van het mooiste uitzicht over de Edersee. De rondvaartboot biedt in het seizoen, volgens dienstregeling Lijnvaart- en Rondvaarten. Twee nieuwe moderne schepen (540-700 Personen) staan ter beschikking. Op de website van de organisatie Personenschiffahrt Edersee vind u meer informatie over de vertrek tijden en prijzen.

 

Wildpark Edersee

Ook wilde dieren zijn in het Waldeckerland thuis. In het wildpark ziet u niet alleen vossen en hazen, wolven,wilde zwijnen,roofvogels, maar ook exotische dieren. Het is voor alle kinderen een belevenis om met de dieren vriendschap te sluiten in de knuffelweide. Laat u beroeren door de inheemse dieren en door een roofvogelshow in een onvergetelijke omgeving. Het 80 ha grote Wildpark is een instelling van het Nationaalpark Kellerwald Edersee https://www.wildtierpark-edersee.eu/ .

 

Aquapark

Het aquapark is een waterspeelplaats. Hier is de Edersee nagemaakt in miniformaat. Deze locatie, waar je geen entree voor hoeft te betalen, is voor kinderen een klein speelparadijs. Het is prima te combineren met een bezoek aan de andere activiteiten in het gebied.