Rodelbaan Duitsland

Rodelen

In Sauerland zijn er diverse rodelbanen waar je zowel in de winter als in de zomer goed terecht kunt en waar jong en oud veel plezier aan beleven. Weet jij nog hoe leuk je het vond vroeger om met een sleetje naar beneden te suizen? Om het nog gemakkelijker en leuker te maken zijn er rodelliften en sleeën die je slee omhoog brengen. Meestal liggen deze in de buurt van alpine skiliften. Een aantal leuke rodelbanen die je eens kunt proberen zijn:

Zomerrodelbaan Willingen
Een 700 m lange rodelbaan waar je met je rodelslede hard naar beneden gaat. Je kunt zo hard gaan als je wilt tot wel 40 km per uur, langs steile bochten en rechte stukken. De sleeplift trekt je de 250 m bergop. Beneden in het dal is er nog een nieuwe summer-tubing baan, 6 trampolines en een grote speeltuin. Openingstijden: elke dag van 09.00 – 18.00. In juli en augustus van 09.00 – 19.00.
Sommerrodelbahn Willingen, Am Hoppern, 34508 Willingen. Tel: + 49 5632-966977

Zomerrodelbaan Winterberg
De rodelbaan is 700 m lang en je suist hier ook naar beneden. Je kunt zo hard gaan als je wilt en er zijn vele bochten en sprongen onderweg. Vanaf het terras of toeschouwersbrug heb je een ideaal uitzicht. De lift brengt je helemaal naar het beginpunt toe, dus je hoeft er niet naar toe te lopen. Hendel naar achteren is gas en hendel naar voren is remmen. De sleeplift trekt je de 250 m bergop. Buiten de rodelbaan is er nog een fietspark, bobsleebaan, klimwand, een panoramarestaurant en vele andere activiteiten!
Sommerrodelbahn Winterberg, Kappe 2b, 59955 Winterberg. Tel: + 49 2981-908060. 

Rodelbaan “Sternrodler”
De bergrodelbaan “Sternrodler” moet je beslist eens geprobeerd hebben. Je wordt met de slee 300 m omhoog getrokken. Vervolgens suis je via 7 bochten naar beneden tot 5 meter in het dal. Extra spannend maken de vele sprongetjes en ingebouwde steile stukken het. Je snelheid loopt op tot 45 km/uur.
Erlebnisberg Sternrodt, Am Medebach 98, 59939 Olsberg-Bruchhausen.

Bobsleebaan Winterberg & Worldcup 2020
De bobsleebaan in Winterberg is een van de snelste en een van de langste banen ter wereld. Elk jaar worden hier internationale wedstrijden gehouden in het bobsleeën, skeleton en rodelen. De baan is 1600 meter lang en je raast met een hoge snelheid naar beneden. Vrij uniek is dat je zelf ook een ritje kunt maken in de bobslee, dus echt zelf erin zitten! Je gaat samen met een ervaren piloot en twee andere bijpiloten van  de bobslee naar beneden in de zogeheten taxi-bobslee. Hierbij haal je snelheden tot 130 km per uur door de ijsgoot, een echte sensatie dus! Dit heet de “Taxibob”Maak in Winterberg het Wereldkampioenschap Viessmann- Rennrodelen 2020 nu live mee en kijk wie deze wereldcup wint! De wedstrijden zijn op zaterdag 22 februari en zondag 23 februari 2020. In totaal staan er 6 wedstrijden tijdens deze 2 dagen op het programma. Dit is het hoogtepunt voor Winterberg en Sauerland voor een lange periode. Naast spannende afdalingen kun je ook deelnemen aan vele leuke activiteiten, een uitgebreid feestprogramma en evenementen.