Zoutgrotten Winterberg

Wellnes en ontspannen met zout. Het bestaat al sinds jaren de heilzame werking van zout. Vooral bij inademen heeft het een groot therapeutisch effect. Niet alleen bij de zee maar ook in de zoutgrotten van Winterberg vind men dit effect.
Wolfgang Ilg, de eigenaar van de zoutgrotten van Winterberg, is erg enthousiast over het effect van de heilzame werking van zout. Niet het zout zelf maar ook het fijne ontspannende klimaat is aan te bevelen. Een sessie in de zoutgrot en u kunt de dagelijkse gang van zaken weer opgewekt aan.

Ontspannen en genieten

Wie oog heeft voor zijn gezondheid, neemt daar ook de tijd voor. In de zoutgrotten wordt de ontspannen sfeer ondersteund met; ontspannende sfeer muziek, lichtspel en de geurtjes. De zintuigen worden gestreeld. Zo kunt u des te beter zich ontspannen en de druk van alle dag achter u laten.

Een sessie in de Winterberger zoutgrotten duurd 45 minuten. Een bijzondere ervaring is het zout vernevelen.
Gedurende 20 minuten wordt een lichte zoutnevel in de grotten toegelaten. De ultra verneveling is een medisch beproeft produkt en wordt aanbevolendoor Duitse genees heren.
Zoutsteen, Ionisatie, dode zeezout een goede combinatie om je gezondheid te optimaliseren.

Kleding

U betreed de zoutgrotten in eigen kleding. Schoenen moeten worden uitgedaan. Neem een paar warme sokken mee om het massage effect van het zout te versterken. Wilt u uw schoenen aanhouden neem dan schoen beschermers mee.


In de zoutgrotten zijn behagelijke ligstoelen aanwezig. De temperatuur is zo'n 20 graden, er speelt afgestemde muziek. De belichting is aangepast zodat u optimaal kunt ontspannen en genieten.

 

Voor meer informatie en boeken bezoek Salzgrotte Winterberg :

Marco Löwer, Im Orketal 33, 59955 Winterberg, Tel.: 02981-9296700 of mail info@salzgrotte-winterberg.de