Skispringen FISS Wereldcup te Willingen

Skispringen Willingen FISS Wereldcup, Willingen 7 - 9 Februari 2020
Komend jaar in 2020 staat het skischansspringen weer op het programma. Van vrijdag 7 februari 2020 tot en met zondag 9 februari 2020 vindt het FISS Worldcup Skispringen in Willingen weer plaats. Op de Mühlenkopfschanze wordt wederom de grote wedstrijd van het skischansspringen opgevoerd. Willingen heeft een grote naam opgebouwd voor dit Worldcup evenement en is ieder jaar weer toneel van deze prachtwedstrijd.

De voorverkoop van de kaartjes start op maandag 7 oktober. De prijzen van de kaartjes variëren maar zullen ongeveer gelijk zijn aan 2019. Voor de training en kwalificatie op vrijdag 7 februari betaal je voor een volwassene €12,- tot €15,- afhankelijk van de plaats. Voor de wedstrijd op zaterdag 8 februari betaal je €28,- tot €51,- als volwassene en een kaartje voor de wedstrijd op zondag is €27,- tot €50,-. De jongvolwassenen (11 - 17 jaar) betalen ongeveer de helft van de prijs van een kaartje voor volwassenen. Kinderen tot en met 10 jaar betalen vaak maar €2,- tot €6,-.

De “Mühenkopfschanze” is in 1925 gebouwd en in 1999/2000 compleet gerenoveerd. Thans is dit de grootste schans ter wereld. Elk jaar komt de wereldelite van de schansspringers samen om uit te vechten wie de beste is. Het is uitermate spannend amusement en dit moet je beslist eens live van dichtbij meemaken! De personenlift in de aanlooptoren en kabelbaan zorgen ervoor dat je gemakkelijk naar boven komt. En je hebt een prachtig uitzicht over het indrukwekkende complex van de Mühlenkopf.

Locatie: Ski-Club Willingen e.V., Zur Mühlenkopfschanze 1, D-34508, Willingen. 
Data: vrijdag 7 februari, zaterdag 8 februari en zondag 9 februari 2020.  
https://www.weltcup-willingen.de/ voor verdere informatie en kaart verkoop.